BLOTE BILLEN OP EEN KOUDE BRIL

Het is weer koud buiten, en dat betekent vrieskou op de toiletten. Over het algemeen zijn er maar weinig toiletten die van verwarming zijn voorzien, de WC-douchecombinaties daar gelaten. 
Ikzelf heb nooit een koud toilet thuis. Dit komt omdat mijn toilet boven warmte leidingen zit, met lokale vloerverwarming als resultaat. Ook is hij omringd door ruimtes die wél verwarming hebben. Nooit koud dus. Zo heb ik mijn toiletten graag.


Hurken in de sneeuw

Soms is een toilet zó koud dat je met je billen aan de bril vast vriest. Dit is in zeer beperkte omstandigheden acceptabel. Zo heb je bijvoorbeeld de WCmogelijkheden op wintersport, op de piste. Ik begrijp dat ze daar geen verwarmd toilet hebben. De WC’s zijn in sommige skigebieden zó schaars, dat ik meer dan eens met mijn blote billen in de sneeuw heb gezeten omdat ik het écht niet meer haalde naar de dichtsbijzijnde WC. Oke, en omdat het mistig was en ik de afslag had gemist. Anyway. Op zulke plekken mag dat; je bent er dan toch op gekleed. Maar je hebt dus ook zulke onmenselijke toilettemperaturen bij mensen thuis. Waar mensen wonen. Uit eigen wil. En dat is dus écht niet oké.
Ben je gezellig ergens op bezoek, warm, comfortabel. Je drinkt een aantal kopjes thee die recht door je heen gaan en dus ben je al gauw op zoek naar het toilet. En dan kom je erachter; de ijspegels aan de WCpot verraden het, dat ze een enkelglas ruitje in hun toilet hebben, WAT OPEN STAAT!  Je moet echt rot van binnen zijn wil je die afweging maken: kou boven stank.


Halfbakken plassen

Nou denk je misschien, jeetje Hiske, zolang zit je toch niet op de WC, dan héb je het een minuutje koud, nou én? Maar ik kan je vertellen: omdat alles vanaf je navel tot je knieën wordt blootgesteld aan de kou, trekt je rug gelijk strak. ‘Beschermen die belangrijke organen!’ denkt je lichaam. Met als gevolg dat je vervolgens eigenlijk te vroeg stopt, en je met halfvolle blaas de WC weer uitvlucht zodat je nog geen halfuur later wéér die ijshel mag betreden.
Kom ik toch weer tot dezelfde conclusie als altijd: mannen hebben het zóveel makkelijker.

3 gedachten over “BLOTE BILLEN OP EEN KOUDE BRIL

  1. Ik zag iets over een verwarmde wc bril. Dat lijkt me nou ook niet alles, dan ga je zitten en denk je meteen aan je voorganger….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *