COMPLIMENT AAN EEN TIENER

Vandaag, tijdens mijn frustratie over gevaarlijk fietsende scholieren, zag ik een meisje met een leuke rode jas. Niet gewoon leuk. Echt leuk. Zo-een-zou-ik-ook-wel-willen-leuk. Om de wereld een beetje beter te maken heb ik me een tijd geleden voorgenomen om, als ik complimenten denk, ze hardop aan de rechtmatige eigenaar te geven. Zodoende. Ik fietste de scholier in de leuke jas voorbij en riep haar enthousiast het compliment toe. Er gebeurde iets onverwachts: ze keek me vreemd aan.

Eenmaal in de trein speelde ik in mijn hoofd af wat er nou precies was gebeurd. Meestal reageren mensen vrolijk en licht verlegen op mijn complimenten. Complimenten zijn zeldzaam tegenwoordig, helemaal van vreemden. Maar dit meisje reageerde anders. Gegeneerd misschien wel. Toen kwam het besef. Gezien ik voor haar in de categorie ‘oud’ val en waarschijnlijk niet cool, klonk mijn compliment in haar puberoren als een sneer van hoe niet cool haar jas was. Een compliment krijgen van iemand zóó oud is natuurlijk not done. Misschien wel het ergste wat kan gebeuren!

Ondanks dat ik mij goed voel over het compliment dat ik haar heb gegeven, kan ik niet zeker zijn of ze deze jas ooit nog aan durft. Oeps!

6 gedachten over “COMPLIMENT AAN EEN TIENER

  1. Hahaha zó oud ben je nog niet! Kijk, als t een oma was die t zei ?
    Maar als ze m toch niet meer aan gaat doen, kan ze m net zo goed aan jouw geven haha

  2. Hi Hiske, wat een lekker stukkie 🙂 Ik denk dat het meiske in kwestie stomverbaasd was over de onverwachte veer in haar roodgejaste achterste. En ik bewonder je moed om te proberen in het brein van een puber te kruipen!
    De pubermoederlijke groeten van je blogjuf, keep writin’!

  3. Lief hoor. Confrontatie met positieve dingen is nooit verkeerd. Het tienermeisje wordt zich vast meer bewust.
    Overigens: ……………………………………………………..Reed je op een oma-fiets? (:>)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *