Hoe ‘Human Design’ op mijn pad kwam

*disclaimer: ik ben geen Human Design expert. Ik deel wat ik heb ontdekt, hoe ik er mee omga, en wat het voor mij doet. Als je dieper in je eigen design wil duiken raad ik je aan zelf op zoek te gaan, of een reading te boeken bij een Human Design expert. Je kunt je eigen design kosteloos opvragen bij mybodygraph.com

Drie keer is scheepsrecht

Rond augustus 2019 was een vriendin van mij ondersteboven enthousiast over een bepaald systeem ‘Human Design’. Een systeem dat volgens haar in kaart brengt ‘hoe je werkt’. Gebaseerd op je geboortedatum, -tijd en -plaats. Ik was er vrij sceptisch over, maar ook wel nieuwsgierig. Wat betekent dat dan? Wat heb ik er aan?  Wat zegt het over mij? Ik ben eigenlijk al zo lang als ik herinner op zoek naar ‘hoe ik werk’ om beter te begrijpen hoe ik in de wereld sta, en waarom ik tegen bepaalde dingen aanloop. Ze had een heel document uitgetypt met een aantal van mijn eigenschappen en wat details erover. Het was lang, het was veel. Ik herkende me in sommige dingen, en in andere wat minder en na een paar weken had het eigenlijk mijn aandacht weer verloren. Het bleef niet plakken.

Fast forward. Rond februari dit jaar (2020) bleef een vriendin op instagram maar stories doorsturen van een Human Design expert waar zij veel aan had gehad. Alle vragen die ik stelde en waar ik tegenaan liep, kon ik volgens haar beantwoorden met behulp van Human Design. Ik bekeek de stories, maar had geen enkel referentiekader om het aan op te hangen. Het kwam niet binnen. Ik zag moeilijke tekens, dingen met de maan, planeten. Hoe graag ik ook geïnteresseerd wilde zijn, het trok me totáál niet.

De kanteling kwam eigenlijk pas toen mijn baas erover begon (ja, ik heb de coolste baas). Of ik wel eens van ‘Human Design’ had gehoord. Dit was ondertussen al de zoveelste keer dat Human Design in korte tijd op mijn pad kwam, en deze keer voelde ik dat ik er écht wat mee mocht gaan doen. Deze keer bleef het hangen. Het enthousiasme van mijn baas, hoe ze vertelde hoe overwhelming het kan zijn als je niet hapje voor hapje ermee aan de slag gaat. Ik herkende me volledig in haar verhaal. Dit had ik ook ervaren. De hele design chart ziet er al als hocus pocus uit, en waar moet je in vredesnaam beginnen? Ze nam me aan de hand door de beginselen van mijn design en legde me uit dat ze zelf elke keer één klein onderdeeltje pakt en onderzoekt wat dat voor haar betekent. Een soort lopende zelf-studie. Dat sprak me zoveel meer aan. 


Zelfstudie en aantekeningen

Het duurde niet lang voordat ik hooked was aan het stukje zelf-studie. Mijn baas had haar design chart gedeeld met mij, zodat ik dingen kon vergelijken. Zo kon ik ontdekken of ik dingen in haar herkende die in haar design stonden. Langzaam begon ik steeds meer stukjes te ontdekken. Het voordeel was dat sommige onderdelen bij haar zo overduidelijk waren, dat het me ook hielp te begrijpen hoe zij met dingen omgaat en hoe zij in elkaar steekt. Zo begrijp ik nu beter waarom zij een ondernemer in hart en nieren is, en dat ik dat niet hoef na te streven op diezelfde manier. Dingen die je al wel aanvoelde, maar niet de vinger op kon leggen. Human Design gaf er voor mij een kader aan.

Mijn interesse in het ontdekken hoe Human Design voor mij werkt heeft zich ondertussen ontwikkeld in een halve obsessie. Ik begon te lezen in mijn eerste Human Design boek en maakte aantekeningen in een dedicated notitieboekje. Zo bewaar ik alles wat ik ontdek over mijn design chart (en die van anderen) bij elkaar. Ik begon lekker in een Nederlands boek, want dat vond ik laagdrempeliger dan het Engels. Ondertussen ben ik overgestapt naar een toegankelijk Engels boek.

In het notitieboekje heb ik mijn eigen design uitgeprint en voorin geplakt. Alles wat ik lees, check ik zo op mijn chart en onderzoek ik voor mezelf wat dit voor mij zou kunnen betekenen. Ondertussen heb ik een stuk of vijf design charts van vrienden en vriendinnen gekregen die ik uitgeprint in mijn boekje heb geplakt om te kunnen vergelijken. Elk moment dat ik er aan besteed ontdek ik weer wat nieuws over mezelf.

Wat ik tot nu toe over mezelf heb geleerd? Dat deel ik in een volgende blog.

2 gedachten over “Hoe ‘Human Design’ op mijn pad kwam

  1. Grappig dat het dan soms voor iets niet de tijd is terwijl je een aantal maanden later dan ineens lijkt het er wel de tijd voor en is de interesse er wel!

    Super leuk geschreven weer en jij hebt mij ook aangestoken met het human design virus 😂💪🏻

    1. Precies! Het heeft denk ik ook geen zin daar doorheen te duwen. Komt vanzelf wel weer terug wanneer het wél resoneert. (en anders niet). Wel superleuk dat ik zoveel mensen ermee heb aangestoken! 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *