TRENDGEVOELIG

Ik ben niet bepaald modieus. Ik denk dat de meesten die mij kennen dat wel kunnen beamen. Het is niet alleen desinteresse, maar het komt vanuit de core van mijn being. Ik loop altijd achter met alle trends. Niet omdat ik ze niet ‘zie’. Ik zie ze zeer zeker wel. Maar ik vind ze gewoon intrinsiek verschrikkelijk. Stuk voor stuk. Ik krijg er kriebels van en krijg er een fysiek negatieve reactie op.

Dit heb ik eigenlijk al zo lang als ik mij herinner. Zo bijvoorbeeld ook op de middelbare school. Ik weet het nog precies: we waren op school en een vriendinnetje van me huppelde vrolijk naar beneden op de trap en liep het laatste stukje langzaam met een dikke grijns naar beneden. ‘Wat vind je?’ vroeg ze trots en ze hield haar voet omhoog om aan te geven dat het om haar nieuwe schoenen ging. All Stars. Ik trok een zure glimlach: ik vond ze verschrikkelijk. Ik had al wel gezien dat meer mensen ze droegen, dat het nu ‘hip’ was, maar meine gute wat vond ik ze lelijk. Ik kon me niet voorstellen dat zoiets ‘in’ kon zijn en dat dit echt de wereld zou veroveren en iedereen aan de All Stars zou gaan. Little did I know…

Ik kan niet zeggen dat ik ze ooit ben gaan dragen, die All Stars, want erop lopen kan ik niet, maar ik ben ze wel gaan waarderen. Wel pas toen ik 18 was, zo’n grove acht jaar later. Hetzelfde geldt voor de rommelige look met plukken haar overal en de ‘top-knot’. De rommelknot bovenop je hoofd, als een drol. Ik verafschuw hem al jaren. Gister keek ik mezelf aan in de spiegel en het viel me op dat ik dacht; hee – wat zit mijn haar leuk nonchalant. Ik begon het te analyseren en ik schrok. Plukken overal, en een (bijna) top knot. Ellende. Ik ben er nu ook zo-een die een drol draagt op haar hoofd.

Ik denk dat je wel kan zeggen dat ik een ‘late follower’ ben. 
God sta me bij als de tijd is gekomen dat ik van die witte Fila klonten aan mijn voeten doe.


*Ik gebruik affiliatelinks in mijn blogs. Dit betekent dat ik een klein percentage krijg als je via deze link het product aanschaft. Dit kost jou verder helemaal niks, nada, noppes! Maar zo hou je mij aan het bloggen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *